torsdag den 19. juni 2014

Tøsetur til Kjøwenhavn...

Jeg havde for 3/4 år siden lovet Amalie og to veninder at rejse med dem til København, hvis de ku' få billetter til One Direction-koncerten i Parken. Det fik de, så jeg måtte tage et par dage fri og tage med dem; det var de andre forældre vist også ret godt tilfreds med. Selvom pigerne er 15-16 år, brød vi os ikke om at de skulle færdes i København en sen aften efter en koncert, og de skulle jo hjem på en eller anden måde. Jeg havde allieret mig med min store pige, Anne; hun ville gerne ha' turen med, og så havde jeg både dejligt selskab og en ekstra til at køre på vej hjem...
For flere uger siden begyndte jeg at planlægge turen og finde ud af hvordean det hele bedst kunne hænge sammen, men vi var afhængige af at det jo var eksamenstid. Heldigvis skulle ingen af dem op til prøve om mandagen, men en enkelt skulle tirsdag formiddag kl. 11.
Søndag eftermiddag tog vi af sted med bilen godt proppet med telt, soveposer, tøj, mad osv. Vi sejlede fra Århus til Sjællands Odde, hvor vi om bord på færgen fik et glimt af sangeren Billy Cross ;  derfra kørte vi til Vesterlyng Camping, hvor vi havde booket en plads.

 Solnedgang over Sejerøbugten 

 Det var en fin og hyggelig lille campingplads - godt nok ældre og slidt, men helt ok til os... Lejrchefparret var rigtig søde og hjælpsomme mennesker, og vi havde faktisk fælles bekendte... Pudsigt sammentræf, når man kommer så langt hjemmefra ;)
Teltet blev sat op, madrasserne pumpet op og vi fik varmet aftensmaden, som næsten blev til natmad. Vejret var helt fantastisk, så vi hyggede os til klokken var i nærheden af 01.
Næste morgen stod vi op ved 8.30-tiden, spiste morgenmad, pakkede sammen og drog så videre til København...
Vi havde ingen vanskeligheder med at finde Parken, så det gik nemt med at læsse de tre 1D- fans af og komme væk i en fart ;)

Fra København gik turen for Anne's og mit vedkommende til Helsingør; vi kørte ad strandvejen og så alle de store flotte strandvejsvillaer og de hyggelige miljøer med skov og strand langs hele kysten. Men én ting er sikkert; det lugter værre langs Øresunds kyst end i Skagen og Hirtshals, så lad bare de kendte og rige betale for den stank ;) Så hellere leve med lugten af lort på landet ;)
I Helsingør parkerede vi bilen ved Kronborg, hvor vi gik en skøn tur på en times tid.

 Kronborg

Vi fik set det meste af området omkring Kronborg, men havde ikke tid til at gå indenfor, da vi kun havde købt p-billet til en time; det må vi gøre en anden gang. Vejret var pragtfuldt og lige tilpas, så det var virkelig både en oplevelse og ren afslapning at gå rundt der.

 Kanoner ved Kronborg

Efter  turen på Kronborg var vi i T-hansen efter motorolie og en forlygtepære; vi mistede et lys lige da vi skulle køre hjemmefra, og da var der altså ikke tid til at gøre ret meget. Bilen er jo ved at være en ældre en af slagsen; den har mange år og mange kilometer på bagen, så jeg skal helst lige ha' en liter olie i bagagerummet i tilfælde af at der skal efterfyldes. På et skyggefuldt sted på en parkeringsplads tog vi et lille hvil, fik skiftet pære og tilset olien (Den slags kan vi kvinder nemlig godt selv), og så gik turen videre til Bakken, hvor jeg har været en gang for mere end 30 år siden.

 Mads Skjern's bil fra Matador

Anne har aldrig været der, så det var et must. Vi gik rundt derinde i ca. 1½ time og spiste lige en hotdog inden vi igen satte kursen mod København.

 Pjerrot's hus på Bakken

Vi ville være i god tid ved Parken i håb om at få en p-plads, og det lykkedes også. Vi holdt faktisk lige udenfor... Vi ventede vist en god halv time - nåede lige at være der tids nok til at se fyrværkeriet, som afsluttede koncerten.

Fyrværkeri i Parken

Det var tre meget trætte og meget lykkelige piger, vi fik med hjem; de var helt opkørte, så jeg måtte bede dem dæmpe sig, mens vi kørte i kø gennem København for at komme hjem... Efter en halv time havde vi kun kørt to kilometer, så det gik virkelig langsomt, og det satte min tålmodighed på noget af en prøve. Pigerne var sultne og skulle på toilet, men første sted vi fik mulighed for at holde ind ved en tank var efter to timers kørsel. Alle andre steder var der kø langt ud af døren og ingen p-pladser, så de måtte lide i stilhed til der blev plads til os.
Jeg er overbevist om at de fleste koncertgæster var jyder; alle andre skulle samme vej som os. Det gik trægt på motorvejen med kun 60-80 km/t; der var kø fra Parken til Storebælt og vejarbejde en stor del af vejen. Endelig gik det så lidt bedre, men det var en kort fornøjelse; på Fyn røg vi i et vejarbejde hvor vi sneglede os af sted med 15-40 km/t... Først da vi ramte Jylland lysnede det (Og så kalder sjællænderne det for det mørke Jylland...?), og vi kunne køre med normal fart på motorvejen. jeg var nu glad for at Anne var med, for da vi nåede Ejer Bavnehøj, var jeg temmelig mør og overlod hende rattet. Kl. præcis 06.00 var vi hjemme efter at ha' læsset Amalie's veninder af, og så skulle der godt nok soves inden alt andet... ;)

Solopgang tirsdag morgen

Alt i alt var det en rigtig dejlig tur; vi fik oplevet noget og fik hygget med strik og kortspil, og pigernes store drøm og ønske blev opfyldt.
Jeg gør gerne sådan en tur igen, men så bliver det med en ekstra overnatning eller en færge hjem; det andet er for trættende - især hvis man er alene om at køre. Og godt at det er sommer; turen ville ha' været træls i den mørke tid ;)


1 kommentar:

  1. Sikke da en dejlig tur, I har været ude på, også selvom den var lang :-)

    SvarSlet